Bush Calls Safaris is een gespecialiseerde reisorganisatie, gevestigd in Botswana en in Nederland.

Bush Calls Safaris organiseert exclusieve mobiele safari’s, overal in Botswana en in de nationale parken. Het kantoor in Maun, Botswana draagt zorg voor alle lokale boekingen en we bieden onze lokale expertise om met u een persoonlijke en professionele reis te laten beleven.

Bush Calls Safaris is trots lid van BOGA, de Botswana Guide Association – hierdoor kunnen we exclusieve, privé bushcamps opzetten op unieke, afgezonderde locaties in de nationale parken en van daaruit game drives maken. Echt een unieke en onvergetelijke manier om safari’s te maken!
In Nederland hebben we ons Marketing & Boekingskantoor. Groot voordeel hiervan voor u als klant, dat u tijdens en na uw reis, in eigen taal met ons contact kan hebben en met een Nederlands gevestigd bedrijf zaken doet. Daarnaast bezoeken de medewerkers uit Nederland  het gebied regelmatig, waardoor wij u uit eerste hand kunnen adviseren.

Een professionele aanpak, aandacht voor detail en flexibiliteit maken allemaal deel uit van de instelling van de mensen van Bush Calls Safaris. Bush Calls Safaris is een Botswaans bedrijf en 100% eigendom van Robert (Bob) Sekeseke – een echte lokale onderneming. Wij doen er alles aan om onze gasten de hoogste kwaliteit safari’s te bieden, met behoud van & respect voor het delicate milieu en de natuurlijke schoonheid van Botswana. We noemen dit Responsible Tourism – “breng niets, laat niets achter dan uw voetafdrukken”.

photo

Ona

Bushcamp assistent

Ona is 29 jaar en werkt als campassistent bij Bush Calls Safaris. Ona zet het kamp op voor de bush camps. Daar komt het een en ander bij kijken maar Ona neemt zijn werk erg serieus. Hij is erg gefocust op wat hij doet, hij vind het leuk om het kamp op te zetten en er voor de gasten een waar thuis van te maken. Ook timing vindt hij erg belangrijk. Ona houdt van de bush en werkt sinds 2010 in het toerisme. Hij wil graag gids worden. Zijn werk als campassistent biedt hem de kans om meer te leren over de bush, de dieren en alles wat er bij een bush camp komt kijken. Ona is introvert maar kan erg gevat uit de hoek komen. Het lievelingsdier van Ona is een hyena. De manier waarop ze bewegen en het geluid dat ze maken vind hij erg grappig.

photo

Lucky

Gids

Lucky is chauffeur en gids bij Bush Calls Safaris. Hij is 35 jaar en geboren in Kasane, vlakbij Chobe National Park. Lucky is gek op de bush, de keus om gids te worden was dus snel gemaakt. Hiervoor heeft hij een speciale opleiding gevolgd bij de Botswaanse gidsen associatie. Sinds 2000 werkt Lucky als gids en doet hij onder andere game drives, boat cruises en wandel safaris. Hij kent de bush als zijn broekzak en deelt zijn kennis graag met anderen. Het luipaard is Lucky’s favoriete dier. Hun jachttechnieken intrigeren hem, de manier waarop ze sluipen om hun prooi te vangen vindt hij prachtig om te zien. Luipaarden zijn moeilijk te spotten, ze jagen alleen en weten zich zeer goed te verbergen. Voor Lucky is het een uitdaging om ze te vinden!

photo

Froukje

Tanzania / Botswana specialist

In 2007 ben ik voor het eerst in Afrika beland. Deze ervaring smaakte naar meer en er volgde een Bachelor in Toerisme Management. Voor deze opleiding bezocht ik Tanzania verschillende keren, ik liep stage als manager van een project in lokaal toerisme. En het volgende jaar onderzocht ik de impact van lokaal toerisme voor mijn proefschrift. Toerisme is een ware passie en een paar jaar geleden breidde ik mijn interesse uit om culturele reizen te organiseren voor onze klanten in verschillende landen - waaronder Botswana. Ik heb dit prachtige land verkend en een aantal lokale programma's opgezet voor onze klanten om de lokale cultuur te ervaren door een paar dagen deel te nemen aan het lokale leven. Wilt u daar meer over weten? Neem rechtstreeks contact met mij op en ik zal meer dan blij zijn om u te vertellen over de mogelijkheden!

photo

BK

Bushcamp chef

BK is de bushcamp-chef. In deze baan combineert hij zijn beide passies: koken en de bush. Sinds 2004 zit BK in het toerisme. Hiervoor was hij chef bij verschillende camps in en rond de Okavango Delta. BK is een vleesman, hij houdt van een goede braai. Zijn favoriete gerecht is wild. Verder houdt hij er van om verhalen te vertellen en grappen te maken. Hij is degene die ’s avonds sterke verhalen verteld rond het kampvuur. Zijn favoriete dier is de leeuw. Ooit kwam BK op een avond oog in oog te staan met een leeuw, het was een zeer spannend moment waarbij BK vreesde voor zijn leven. De leeuw en BK keken elkaar voor een lang moment aan waarna de leeuw besloot om hem niets te doen en weg te lopen. Sinds die ervaring vindt BK leeuwen nog interessanter.

photo

Den

Bushcamp assistent

Den is ook een campassistant van Bush Calls Safaris. Hij is 28 jaar en sinds 2010 werkzaam in het toerisme. Samen met Ona zet Den het kamp op voor de bush camps, tevens rijdt Den de (eventuele) extra auto. Hij wil graag gids worden en als campassistant kan hij veel leren over de bush. Den is geboren in Maun en opgegroeid aan de Delta. Hij is een extravert type en de grappenmaker van het stel, altijd in voor een geintje. Zijn lievelingsdier is de Kalahari leeuw. Deze komt alleen voor in de Kalahari en tot Den bij Bush Calls ging werken had hij deze nog nooit eerder gezien. Hij vindt de zwarte manen van deze leeuwen prachtig.

photo

Tess

Director - Owner

Tess, de trotse dochter van de wijlen oprichter Bob: zij is degene die de Botswana-vrouwen kracht in het bedrijf brengt! Met het overlijden van Bob tijdens de Corona pandemie, heeft zij het bedrijf en dagelijkse leiding overgenomen. Altijd vrolijk en heel open voor onze klanten is zij de ware parel van de operatie! Tess heeft haar studies afgemaakt en op 21-jarige leeftijd besloot ze om het groeiende familiebedrijf te komen versterken - tot ons geluk! In 2018 is Tess begonnen met haar gidsen opleiding en dit jaar (2019) heeft ze haar eerste trips als assistent-gids al uitgevoerd. In totaal duurt de opleiding 2 jaar - in het najaar van 2019 heeft ze weer examens afgelegd en sinds 2020 mag ze zich officieel Botswaanse Gids noemen!

photo

Robert Avelino Sekeseke

Oprichter

In Memoriam: Wednesday April 7th 2021 our dear friend, guide for life, father & husband Robert (Bob) Sekeseke, born September 1968, has passed away.<br /> There are no words to describe the grief his sudden passing has caused by his family and loved ones.<br /> He will be missed dearly and remembered by countless friends, clients but above all his daughters, son and wife Rita.<br /> We thank him for the warmth, joy and happiness he brought to all he encountered.<br /> So many dreams are laid to rest together with this wonderful man.<br /> Thank you Bob for being our father, partner and friend.<br /> We trust he will be on the game drive of his life in God’s heavenly bush.<br /> Rest in peace dear friend.</p> <p>Bush Calls Safaris is opgericht door Bob Sekeseke, geboren en getogen in Maun, Botswana. Hij is in 1987 begonnen te werken in de Toersime & Safari branche, eerst als kok en later als professionele gids op Mokoro tochten en bush walks op het beroemde Chiefs Island. Hier heeft hij ook leiding gegeven aan expedities en camps op de verschillende eilanden. Vanaf 1995 is hij begonnen met het runnen van zogenaamde 16 bedden bush camps in de delta. Hij is Bush Calls Safaris begonnen, een mobiele safari-bedrijf, omdat zijn ervaring was dat dit de beste manier is voor reizigers om de Afrikaanse natuur te zien - door tussen de wilde dieren in privé bushkampen te verblijven.

photo

Paul

Botswana / Namibië specialist

Mijn eerste reis naar Botswana maakte ik in 2003, nog volop in de modus van westerse toerist. Het land inspireerde echter enorm en in 2006 was ik er weer en verbleef er toen een aantal maanden. De essentie van de ongerepte natuur en de oorsprong van ons bestaan lieten mij niet meer los. In 2008 begon de verkenning van lokale mogelijkheden, want het was mij opgevallen op dat vooral westerse organisaties “eigenaar” zijn van de ondernemingen in Afrikaanse landen. Mijn overtuiging is om op basis van gelijkheid & fairness samen te ondernemen, waarin we afspreken samen te werken en de opbrengst te delen. Een opzet die in 2010 leidde tot mijn eerste bedrijf in Botswana. Kansen voor lokale ondernemers, gesteund door onze West Europese ervaring is prachtige mix. Ik bouw hier op voort en breng reizigers & uitvoerders het beste van twee werelden.