Boeking voor: 15-dagen Botswana met kinderen

  15-dagen Botswana met kinderen

  Reis informatie

  Een 15-daagse reis met kinderen door het bijzondere Botswana. Ontdek de natuur en wildlife in gepast tempo. 

  Jullie gaan op reis naar Botswana! Jullie hebben vast al veel gelezen over dit mooie land en nu gaan jullie het met eigen ogen zien! Vanaf Schiphol vliegen jullie naar Johannesburg in Zuid-Afrika, waar jullie de huurauto oppikken. Dan rijden jullie via het Marakele National Park naar Tuli Block in Botswana. In Tuli Block zullen jullie al wat dieren zien. Dit gebied is heel anders dan de rest van Botswana, het is erg rotsachtig en ruig terwijl de rest van Botswana voornamelijk plat en zanderig is.

  Vanaf Tuli Block gaan jullie naar het Khama Rhino Sanctuary, waar zo’n zestig neushoorns leven. Helaas worden er in Afrika veel neushoorns gestroopt voor hun hoorns. De neushoorns in Khama Rhino Sanctuary hebben geluk, zij worden beschermd door het leger.

  Daarna gaan jullie via Francistown naar de Makgadikgadi zoutvlaktes. Vroeger was dit één van de grootste meren van Afrika en nu is het een hele grote kale, witte, vlakte.

  Dan gaan jullie naar Maun, de poort naar de Okavango. Vanuit hier maken jullie een uitstapje de Okavango Delta in waar jullie twee nachten zullen slapen bij Khwai. Rond Khwai leeft veel wild dus goed opletten tijdens de game drives!

  Na een laatste nacht in Maun zit de reis er helaas alweer op en vliegen jullie via Johannesburg weer terug naar Nederland.

  Waarom deze reis boeken?!

  • Reizen met kinderen <12
  • Prachtige natuur
  • Avontuur
  • Afrikaans wild
  • Okavango Delta
  photo

  1,Johannesburg - Safari Club Johannesburg

  Jullie gaan op avontuur door Botswana! Met het vliegtuig vliegen jullie naar Johannesburg in Zuid-Afrika. Het vliegtuig zal in de avond landen en na een lange dag reizen zijn jullie vast toe aan een goede maaltijd, een verfrissend biertje en een fijn bed. Dit is allemaal binnen vijf minuten rijden te vinden bij Safari Club Johannesburg waar jullie vannacht verblijven.
  photo

  2,Marakele National Park - Zuid Afrika

  Vandaag halen jullie de huurauto op en rijden naar het Marakele National Park, zo'n 3h rijden ten noorden van Johannesburg. Dit park is jullie eerste kennismaking met de Afrikaanse bush en wilde dieren. Het park is bekend om de gieren populatie, diverse boksoorten, olifanten en vogels. Jullie verblijven in een self-catering Safari Tent vlakbij de parkingang, genaamd Bontle Camp. Ga zelf op game drive of boek er één met een gids bij de gate.
  photo

  3-4,Tuli Block - Tuli Wilderness

  Nu hebben jullie al twee nachten in Zuid-Afrika geslapen! Het is tijd om de grens over te steken, Botswana in. Jullie rijden binnen via het oosten van Botswana, via de Platjan grenspost. In het oosten van Botswana zie je veel rotsen, dit gebied wordt Tuli Block genoemd. Het ruige rotsachtige gebied is heel anders de rest van Botswana. Een mooie route leidt je naar Tuli Block, het is zeker geen straf om in de auto te zitten! Let goed op, misschien zul je langs de weg al dieren zien. In Tuli Block blijven jullie twee nachten in het Tuli Wilderness reservaat van Julie en Stuart. Tuli Block is voornamelijk privé eigendom van boerderijen. Een deel van het Tuli Block is aangewezen als Game Reserve. Gids Jerry neemt jullie de komende dagen een aantal keer mee op game drive door dit reservaat. In het reservaat komen diverse wilde dieren zoals olifanten, giraffes, rendiersoorten, hyena's, cheeta's, leeuwen en vele vogelsoorten voor.
  photo

  5,Serowe

  Vandaag mogen jullie zelf weer rijden want de reis gaat verder. De bestemming van vandaag is een plaatsje genaamd Serowe. Serowe ligt in het zuid-oosten van Botswana en is een middelgroot stadje. Jullie slapen vannacht in Serowe hotel. Misschien kunnen jullie vandaag wel even door het stadje lopen en kijken hoe het leven hier er uit ziet?
  photo

  6,Khama Rhino Sanctuary

  Dertig kilometer van Serowe, ligt Khama Rhino Sanctuary. Het park is ongeveer 8585 hectare groot. In Khama Rhino Sanctuary leven zo'n 60 witte en zwarte neushoorns. Veel neushoorns in Afrika worden gedood voor hun ivoor. De neushoorns in Khama Rhino Sanctuary worden beschermd door de omliggende gemeenschap en het leger. Je kunt hier zelf door het park rijden of in een safari-auto met een ranger. Naast de neushoorns zijn er in het park nog verschillende andere dieren te zien zoals: zebra's, gnoes, giraffes etc. Met enig geluk zie je zelfs een luipaard! Vannacht slapen jullie in een van de chalets tussen de wilde dieren.
  photo

  7,Francistown - Woodlands Lodge & Camp

  Francistown is na Gaborone de grootste stad van Botswana, dus eigenlijk het Rotterdam van Botswana. En toch wonen er maar 100.000 mensen in Francistown (in Rotterdam 650.000!). Francistown geeft een goed beeld van de samenleving in Botswana. Begin negentiende eeuw ontwikkelde de stad zich snel door de heersende goudkoorts in de regio, waar diverse (verlaten) mijnen in de omgeving van getuigen. Het is een levendige stad met restaurants, casino's, markten en diverse koloniale gebouwen. Jullie slapen vannacht bij Woodlands Lodge.
  photo

  8-9,Makgadikgadi Zoutpannen - Planet Baobab

  De reis gaat verder naar het westen, naar Gweta, een klein plaatsje aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen. Jullie zullen twee nachten slapen bij Planet Baobab. Hier is ook een mooi zwembad en een gezellig restaurant. Planet Baobab biedt diverse excursie in de directe omgeving - met natuurlijk de zoutvlaktes als hoofddoel zoals de "sundowner" tour of een overnachting in de openlucht onder de onmetelijke sterrenhemel. Je zult zien dat de Makgadikgadi zoutvlaktes een grote kale vlakte zijn waar niets op groeit. Héél vroeger, meer dan tienduizend jaar geleden, lag hier het grootste meer van Afrika. Al het water is opgedroogd en nu groeit er niets meer. Je kunt makkelijk verdwalen op de zoutvlaktes, omdat er niets is waar je aan kunt herkennen waar je bent. Daarom mag je alleen met gids de zoutvlaktes op en dat is wel zo leuk want zij kunnen je er een heleboel over vertellen!

  10-11,Maun - Maun Waterfront Guesthouse

  Vandaag rijden jullie naar Maun. Maun is een levendig stadje in het hart van Botswana, ten zuiden van de Okavango Delta. Voor veel mensen is Maun het startpunt van hun safari door de Okavango Delta. Ook jullie zullen in de Okavango Delta slapen maar eerst nog twee nachten in Maun. Jullie hebben een hele dag om Maun te verkennen, misschien lijkt het jullie leuk om een activiteit te doen? We bieden in Maun bijvoorbeeld ook een middagje schilderen bij een van de local artists.

  12-13,Khwai river - Khwai Community Guesthouse

  Jullie vliegen naar Khwai. Vanuit het vliegtuig zie je misschien de olifanten lopen en nijlpaarden in het water! Khwai ligt aan de Khwai rivier in het Moremi Game Reserve. Dit is een park binnen de Okavango Delta. Hier leven heel veel dieren, jullie zullen er de komende dagen vast genoeg zien! Zo leven hier onder andere nijlpaarden, olifanten, buffels en leeuwen. Ook leven in dit gebied meer dan 400 soorten vogels, vergeet dus ook niet omhoog te kijken! Jullie slapen twee nachten in het Khwai Community Guesthouse. Gedurende deze dagen maken jullie een aantal game drives door de omgeving, goed opletten wat voor dieren je allemaal ziet!

  14,Maun - Discovery B&B

  Na een laatste game drive in de vroege ochtend, vliegen jullie terug naar Maun. Vannacht slapen jullie bij Discovery B&B. Dit is alweer jullie laatste nacht in Afrika! Tegen deze tijd hebben jullie vast heel veel Afrikaanse wilde dieren gezien!

  15,Amsterdam - Schiphol

  Vandaag vliegen jullie via Johannesburg terug naar Nederland. We hopen dat jullie een fantastische tijd gehad hebben. Fijne vlucht en wel thuis!

  Extra Informatie

  • Van(af) : 24 april, 2023
  • Tot : 30 oktober, 2023
  • Reisduur : 15 dagen
  • Aantal personen : 2 >
  • Kinderen : 2 (<12)
  • Beschikbaarheid : 10
  • Prijs : € 6.995,- (bij 2p, excl. tickets)
  • Bestemming : Botswana, Zuid Afrika

  Hulp nodig ?!

  Wilt u meer informatie over deze reis, bespreken of wijzigingen boeken? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

  +31 10 340 0 340

  info@bushcalls.com

  Aanbevolen Reizen

  15 dagen Start From € 6.995,- (bij 2p, excl. tickets)

  15-dagen Botswana met kinderen

  Boeking Informatie

  28 dagen Start From € 4.845,- (bij 4p, excl. tickets)

  Namibië & Botswana: gouden combinatie!

  Boeking Informatie

  18 dagen Start From € 7.875,- (bij 2p, excl. tickets)

  Botswana: afwisselend self drive & luxe privé safari

  Boeking Informatie

  10 dagen Start From € 3.885,- pp. (bij 2p, excl.tickets)

  Botswana Wildlife: luxe privé safari reis

  Boeking Informatie

  14 dagen Start From € 4.095,- (bij 2p, excl. tickets)

  Victoria Falls, dan naar de beste plekken voor Botswana Wildlife

  Boeking Informatie

  Botswana Office

  Bush Calls Safaris (PTY) Ltd.
  P.O. BOX 1075
  Maun
  BOTSWANA

  Phone: +267 72 535 121

  Botswana Tourism Enterprise
  License nr.: 00000449A

   

  Boekingen & Reserveringen

  Bezoekadres:
  Rotterdam
  NEDERLAND

  Telefoon: 010 – 340 0 340

  GGTO Deelnemer nr. 1365
  Kamer van Koophandel 2729 4061