Victoria Watervallen

De natuurlijke schoonheid van Zuid-Afrika - Victoria Watervallen, één van de natuurlijke wonderen van de wereld - ``de rook die dondert``

Het is terecht dat de Victoria Watervallen behoort tot een van de natuurlijke wonderen van de wereld. De waterval wordt gevormd door de Zambezi rivier die plotseling in een smalle, 100 meter diepe kloof zich naar beneden stort. Daarnaast zijn de Victoria Watervallen met een breedte van meer dan een kilometer ook de breedste watervallen in de wereld.
Het geluid van het vallende water kan worden gehoord op een afstand van 40 kilometer, terwijl de mist en de nevel uit het dalende water stijgt tot 400 meter. Misschien wel het mooiste van de Victoria Watervallen is de regenboog die ontstaat wanneer het licht weerkaatst van het oppervlak van de Maan.
De Victoria Watervallen bieden een spectaculaire aanblik van inspirerende schoonheid en grandeur op de Zambezi rivier. De oorspronkelijke bewoners, de Kololo stam leefde in dit gebied in de jaren 1800. Ze noemden de waterval “Mosi-oa-Tunya”, wat betekent “de rook die dondert”.
De breedte van de watervallen transformeert de Zambezi van een kalme rivier in een ruwe stortvloed die zich door een reeks van spectaculaire kloven snijdt.
Tegenover de watervallen is een enorme muur van basalt, oplopend tot dezelfde hoogte en bedekt met een van mist doorweekt regenwoud.
Een pad langs de rand van het bos biedt de dappere bezoekers die bereid zijn om de enorme waternevels te trotseren, een ongeëvenaarde reeks van diverse prachtige uitzichten op de watervallen.
Een bijzonder uitkijkpunt is de Knife-Edge Bridge, waar bezoekers het mooiste uitzicht hebben op de “Eastern Cataract” en de “Main Falls” evenals de “Boiling Pot”, waar de rivier draait en vervolgens zich door de Batoka kloof stort.
Andere goede uitkijkpunten zijn de Falls Bridge, Devils Pool en de Lookout Tree, die beide panoramisch uitzicht bieden over de Main Falls.
Tijdens het droge seizoen (september tot december) zakt het waterpeil in Zambezi River Falls, wat het mogelijk maakt om te lopen over het grootste deel van de waterval en te springen over de stromen.
Een bezoek aan de Devils Pool zorgt niet alleen voor een adembenemend uitzicht, het is ook een geweldige ervaring om een duik te nemen in deze natuurlijke pool. In dit zwembad kunt u voelen hoe een ton aan kolkende water in de buurt naar beneden stort. Houd er echter rekening mee dat dit natuurlijke zwembad tijdens het hoog water seizoen is gesloten om veiligheidsredenen.

Gallery