Boeking voor: 4×4 Selfdrive & Safari Avontuur in Zuid Afrika & Botswana

  4×4 Selfdrive & Safari Avontuur in Zuid Afrika & Botswana

  Reis informatie

  Avontuurlijk Afrika: u bezoekt noordelijk Zuid Afrika en de mooiste plekken & parken in Botswana – een geweldige wildlife bestemming!

  Met een eigen 4×4 met kampeeruitrusting naar het noorden van Zuid Afrika rijden en in het Thabaphaswa Mountain Sanctuary kamperen. Dan naar Botswana naar Tuli Wilderness met direct al veel wilde dieren waar u met uw gids game drives maakt. Verder Botswana in, flamingo’s in Nata Bird Sanctuary bekijken en uiterst noordelijk het Chobe National Park. Maak een privé boottocht op de Chobe rivier en bezoek de Victoria Watervallen. Weer naar het zuiden voor een openlucht(!) overnachting onder de onmetelijke sterrenhemel op de Makgadikgadi Salt Pans.

  In Maun stapt u voor een paar dagen over in de 4×4 game viewer van ons bedrijf met gids, kok en field assistant om het Moremi Game Reserve in te trekken. Dit geweldige wildpark staat garant voor een grote diversiteit aan wilde dieren en vogels. Terug in Maun vervolgen jullie de reis langs de Boteti rivier en het Makgadikgadi Nationaal Park. Dan verder zuid-oostelijk naar het Khama Rhino Sanctuary, waar u zelfstandig het park verkent en zeker neushoorns in het wild gaat zien!

  De reis zit er bijna op en via het Marakele National Park in Zuid Afrika, besluiten jullie de reis en keren terug in Johannesburg om weer terug te vliegen naar huis.

  Waarom deze reis boeken?!

  • Avontuur: rij zelf 4x4
  • Kamperen in de natuur
  • Privé safari in Moremi Game Reserve
  • Bezoek Zuid Afrika & Botswana
  • Meer dan 6 parken!
  • Zeker neushoorns zien!
  photo

  Dag 1 & 2,Thabaphaswa Mountain Sanctuary

  Reis met eigen 4x4 met kampeeruitrusting naar het Thabaphaswa Mountain Sanctuary voor uw eerste overnachting in Afrika. Thabaphaswa Mountain Sanctuary is een prachtig gebied op zo'n 3 uur rijden van het vliegveld van Johannesburg, hetgeen het een geweldige plek maakt als tussen stop richting Botswana. De Sanctuary ligt aan de voet van Thabaphaswa Mountain en is een oase van rust te midden van de prachtige natuur. Hier kunnen jullie kamperen en optioneel van de traditionele keuken gebruik maken (vooraf reserveren). De sanctuary leent zich prima voor een goede hike!
  photo

  Dag 3,Tuli Block | Tuli Wilderness

  Na de eerste kennismaking met de Afrikaanse bush en het kamperen in Afrika, gaan jullie vandaag op weg naar Botswana, naar het ruige Tuli Block in het oosten van het land. Dit canyon, rotsachtige gebied herbergt veel wild, waaronder wilde honden, hyena's en olifanten. Jullie kamperen bij Tuli Wilderness en maken zowel een bush walk als een game drive onder leiding van de gidsen van Tuli Wilderness.
  photo

  Dag 4,Francistown | Woodlands

  Vanuit Tuli Wilderness naar het noorden is Francistown een goede stopplaats. Francistown is de tweede stad van Botswana en geeft een goed beeld van de samenleving in Botswana. De stad ontwikkelde zich snel begin negentiende eeuw door de heersende goudkoorts in de regio, waar ook diverse (verlaten) mijnen in de omgeving van getuigen - en dit wordt momenteel nieuw leven ingeblazen. Het is een levendige stad, restaurants, markten en diverse koloniale gebouwen. Tevens een bezoek waard is het Supa Ngwao museum, waar de vroege historie van zowel de stad als Botswana tentoon gesteld is.
  photo

  Dag 5,Nata | Nata Bird Sanctuary

  De route voert jullie verder noordwaarts, richting het Chobe Park en de Victoria Watervallen. Jullie kamperen bij de Nata Lodge, hier is ook een restaurant. Jullie kunnen deze middag nog een bezoek brengen aan het Nata Bird Sanctuary.
  photo

  Dag 6 & 7,Kasane | Thebe Lodge

  Vandaag rijden jullie al snel het Chobe National Park in op weg richting Kasane, dat ligt in het Noord Oosten van Botswana en direct naast het rivier gedeelte van het Chobe National Park. Kasane is een gezellig drukke, toeristische bestemming, omdat het relatief snel en eenvoudig is om een game drive in het park te maken. Maak een privé boottocht op de Chobe Rivier en kampeer bij Thebe Lodge & campsite, net buiten de stad. Volgende dag staat een dagexcursie naar de nabij gelegen Victoria Falls op het programma!
  photo

  Dag 8,Gweta | Makgadikgadi Zoutvlaktes

  Jullie verlaten Kasane op tijd en rijden naar Gweta voor de Overnight Tour naar de Makgadikgadi zoutpannen. Met een oppervlakte van 12.000 vierkante kilometer, behoort de Makgadikgadi tot één van de grootste zoutpannen van de wereld. De meeste tijd van het jaar, blijft het grootste deel van dit desolate gebied waterloos en door deze extreme droogte zijn grote zoogdieren er dus afwezig. Het overnachten onder de onmetelijke sterrenhemel is onbeschrijfelijk!
  photo

  Dag 9,Maun | Discovery B&B

  Even opfrissen bij Gweta Lodge die de tour voor jullie uitvoerde en dan op weg naar Maun. Dit is een levendig stadje in het hart van Botswana, ten zuiden van de Okavango Delta - en daarmee ook vaak de toegangspoort tot de Okavango genoemd. Vanmiddag komt de gids van Bush Calls Safaris bij de accommodatie al even kennis maken en afspreken voor de vertrektijd voor jullie safari de volgende dag.
  photo

  Dag 10,Moremi Game Reserve | Third Bridge BOGA camp

  Vroeg op pad richting het Moremi Game Reserve, eerst nog over het asfalt, maar al snel over gravel en zandweg. Voor jullie bij de South Gate van het park zijn zullen jullie onderweg al het één en ander aan wild zien. Jullie bushcamp wordt opgezet bij Third Bridge en van daar uit worden de game drives gemaakt. Moremi Game Reserve is gelegen in het centrale en oostelijke gebied van de Okavango, met inbegrip van de Moremi Tongue en Chief’s Islands. Moremi beschikt over een van de rijkste en meest diverse ecosystemen op het continent. Dit wildreservaat is de meest fantastische plek om wild te kijken en vogels te bestuderen. Tijdens uw reis door het Moremi Game Reserve vindt u een grote hoeveelheid, van natuurlijk voorkomenden soorten, herbivoren en carnivoren. In dit gebied leven ook meer dan 400 soorten vogels. Er leven veel trekvogels, maar ook een aantal bedreigde vogels. Moremi Game Reserve kent een grote verscheidenheid aan wilde dieren zoals buffels, giraffen, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, hyena’s, jakhalzen, impala’s, rode lechwes en nog veel meer!
  photo

  Dag 11 & 12,Moremi Game Reserve | Khwai River BOGA camp

  Na de ochtend game drive verplaatsen we het bush camp naar het Khwai River gebied, ten noord oosten van het reservaat. Hier meandert de Khwai rivier en is dit een uitstekend gebied om wild te spotten. De route van Third Bridge voert langs plekken als Xakanaka en Hippo Pools. Tijdens jullie verblijf in het Moremi Game Reserve zorgt het team van Bush Calls Safaris dat het jullie aan niets zal ontbreken. Vers bereidde maaltijden drie maal per dag, met diverse tussendoortjes in de BOGA bush camps maken het een uitstekend verzorgd verblijf. BOGA is de afkorting van de Botswaanse Gidsen vereniging, waar ons bedrijf trots lid van is. BOGA heeft afgezonderde plekken in de parken aangewezen waar wij in de middle-of- nowhere bushcamp mogen maken - een unieke ervaring en de beste manier om het Afrikaanse wild te ontdekken. De bushcamps zijn van alle gemakken voorzien - koepel tenten met ensuites (douche en bush-wc). Op dag 12 maken jullie in de middag een tocht per mokoro over de kanalen van de Okavango Delta.
  photo

  Dag 13,Maun | Discovery B&B

  Na een ochtend game drive en uitgebreid ontbijt, wordt het kamp opgebroken en vertrekken we weer richting Maun, waar we in de loop van de middag aankomen - jullie overnachten weer bij Discovery B&B, maar er zijn vele alternatieven mogelijk in Maun.
  photo

  Dag 14,Khumaga | Boteti River Camp

  Jullie verlaten Maun en rijden richting Rakops, om langs de Boteti rivier bij Khumaga bij Boteti River Camp te kamperen. Jullie kunnen zelf een game drive maken in het over de rivier gelegen Makgadikgadi National Park (niet inbegrepen in offerte, optionele activiteit). Khumaga ligt zo'n 80km ten noorden van Rakops en ongeveer 3h rijden van Maun. Khumaga of Xhumaga (met klik-tongval uitspreken) is een kleine nederzetting naast de Boteti rivier, welke op haar beurt het Makgadikgadi Pans Nationaal Park begrenst (westzijde). De Boteti rivier stroomt sinds enkele jaren weer, waardoor er zeker vlak na de regentijd een pontje nodig is om de Boteti over te steken. Daar vindt men Xhumaga Gate, de zuidingang van het Makagadikgadi NP. De Boteti rivier trekt, zeker naar mate het droger wordt (juli-oktober) meer en meer wild aan. Tijdens de regentijd en enkele maanden daarna is het tevens onderdeel van het migratie gebied van olifanten kuddes, zebra's en gnoe's.
  photo

  Dag 15,Serowe | Khama Rhino Sanctuary

  Verlaat op tijd Tiaans Camp om zo begin van de middag in Khama Rhino Sanctuary aan te komen en hier de middag nog een prachtige game drive te kunnen maken Khama Rhino Sanctuary ligt in het zuid oosten van Botswana en is ongeveer 10ha groot. Onder bescherming van het Botswaanse leger, worden hier zo'n 60 witte en zwarte neushoorns beschermd en grootgebracht. Indien mogelijk worden er neushoorns uit dit conservaat uitgezet in andere (beschermde) gebieden in Afrika (Botswna, Chiefs Island bijv.). In dit natuurgebied zijn er naast de zwarte en witte neushoorn, diverse andere dieren te zien, zoals giraffes, zebra's, wildebeesten, gemsbokken en springbokken. Qua roofdieren kun je hyena's en luipaarden tegenkomen. Het is goed mogelijk zelfstandig door het gebied te rijden, maar je kunt ook een game drive- of walk boeken bij de rangers van de Khama Rhino Sanctuary. Jullie kamperen op de afgezonderde campsite in het reservaat.
  photo

  Dag 16,Zuid Afrika | Marakele National Park

  Na een ochtend game drive in Khama, verlaten jullie het park en rijden via Martin´s Drift grensovergang weer naar Zuid Afrika, waar jullie kunnen kamperen in het Marakele National Park. Dit park ligt in het hart van de Waterberg Mountains tussen een droog westelijk gedeelte en een nat oostelijk gedeelte van Zuid-Afrika. Het heeft daardoor een gevarieërd landschap met grasbegroeide heuvels, diepe valleien en hoge bergen. In dit park zijn alle grote dieren aanwezig: olifanten, veel zwarte en witte neushoorns, luipaarden, buffels, cheetahs, leeuwen, wild dogs en brown hyena's. Ook zijn er diverse antilope soorten aanwezig en heeft Marakele een van de grootste Cape Vulture kolonies ter wereld (ong. 800 broedende paren). Jullie kunnen zelfstandig game drives maken in het park. Ook kan je 'bush wandelingen' met gids maken. Jullie kamperen op één van de campsites in het park.
  photo

  Dag 17,Johannesburg | OR Tambo International Airport

  Jullie maken vanochtend nog een uitgebreide game drive (op eigen gelegenheid) en gaan omstreeks 12h richting Johannesburg. Hier leveren jullie de auto´s weer in en worden naar de luchthaven gebracht, waar jullie met zijn allen weer inchecken voor de thuis reis. Helaas zit de reis erop, maar hopelijk kijken jullie met zijn allen terug op een onvergetelijke ervaring!

  Extra Informatie

  • Van(af) : 14 april, 2023
  • Tot : 01 november, 2023
  • Reisduur : 16 dagen
  • Aantal personen : vanaf 2 personen
  • Kinderen : vanaf 10 jaar
  • Prijs : € 3.645,- pp.
  • Bestemming : Zuid Afrika, Botswana

  Hulp nodig ?!

  Wilt u meer informatie over deze reis, aanpassingen bespreken of boeken? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

  +31 10 340 0 340

  info@bushcalls.com

  Aanbevolen Reizen

  15 dagen Start From € 6.995,- (bij 2p, excl. tickets)

  15-dagen Botswana met kinderen

  Boeking Informatie

  28 dagen Start From € 4.845,- (bij 4p, excl. tickets)

  Namibië & Botswana: gouden combinatie!

  Boeking Informatie

  18 dagen Start From € 7.875,- (bij 2p, excl. tickets)

  Botswana: afwisselend self drive & luxe privé safari

  Boeking Informatie

  10 dagen Start From € 3.885,- pp. (bij 2p, excl.tickets)

  Botswana Wildlife: luxe privé safari reis

  Boeking Informatie

  14 dagen Start From € 4.095,- (bij 2p, excl. tickets)

  Victoria Falls, dan naar de beste plekken voor Botswana Wildlife

  Boeking Informatie

  Botswana Office

  Bush Calls Safaris (PTY) Ltd.
  P.O. BOX 1075
  Maun
  BOTSWANA

  Phone: +267 72 535 121

  Botswana Tourism Enterprise
  License nr.: 00000449A

   

  Boekingen & Reserveringen

  Bezoekadres:
  Rotterdam
  NEDERLAND

  Telefoon: 010 – 340 0 340

  GGTO Deelnemer nr. 1365
  Kamer van Koophandel 2729 4061