Okavango Delta

Het kloppend hart van het leven is een spektakel van de natuur dat in elk seizoen haar aderen van water strekt om het dorre terrein van Botswana en de vele uiteenlopende dier-soorten te voeden.

De Okavango Delta is één van de meest gewilde wildernis bestemmingen in de wereld en biedt een onbeperkt inzicht in het echte wilde Afrika. Het contrast van het vele diverse wild en de jacht in deze “circle of life” in deze serene en ongerept omgeving van de delta is adembenemend. Om te reizen door de schoonheid van de Okavango Delta is een ultieme ervaring en biedt u als geen ander een overweldigende verscheidenheid. Sinds 2010 behoort de Okavango Delta tot de UNESCO World Heritage Sites.

In het verleden was de Okavango Delta een deel van het Makgadikgadi meer, maar meer dan tienduizend jaar geleden werd dit meer uitgedroogd. De Okavango Delta wordt in leven gehouden door de derde grootste rivier van zuidelijk Afrika – de Okavango. De Okavango Rivier begint in Angola en al meer dan duizend jaar stroomt het water  van de hooglanden van Angola door de Okavango rivier door de Okavango Delta. In vroegere tijden mondde de Okavango rivier uit in de zee, maar in de loop van de jaren veranderde dit. Tegenwoordig mondt de Okavango rivier uit in de Okavango Delta en vervolgens in de Kalahari woestijn. De Okavango Delta zorgt ervoor dat 15.000 km2 van deze woestijn voorzien is van water. Dat is de reden waarom de Okavango Delta als de parel van de Kalahari wordt gezien.

De delta wordt gevuld in de seizoenen, wanneer de zomer regens de Okavango rivier doet zwellen en deze overstromingen uit Angola voor zich uitduwt en aankomen in Botswana en in Mohembo in de Caprivi. Vervolgens verspreidt het water over de uitgestrekte vlaktes van de Delta.

Een ander wonder van de Delta is de perfecte timing van de overstromingen ofwel de “vloed” zoals de lokalen het noemen. Dit komt net nadat de met water gevulde pannen van de zomer regens verdwijnen, zo rond april en mei. De reis van deze vloed-wateren gaat over 1300 km waarbij het Khalahari land kruist en dus dit zand doorspoeld. Dit zorgt ervoor dat alles verfrissing brengt aan de planten en dieren en hun ongelooflijk uitgebreide ecosysteem.

Gallery

Populaire reizen naar dit gebied