Het hart van het Afrikaanse wild – Chobe National Park

Het tweede grote nationale park in Botswana. Door het Chobe National Park stroomt de memorabele Chobe rivier.
Het
 prachtige aanblik van deze rivier is een beeld dat zich in de hoofden nestelt van de bezoekers die hier voor het eerst komen.
Het uitzicht over de rivier is spectaculair uit de lucht, vanaf het water en over land.
De Chobe is zonder twijfel een van de meest schilderachtige rivieren in Afrika en het voedt een onvergelijkbare concentratie van diverse flora en fauna.

Het Chobe National Park bestaat uit vier duidelijk verschillende eco-systemen:

  • Serondela in het noord-oosten van de Chobe rivier met weelderige vlaktes en dichte bossen;
  • Savuti Marshes in het westen ongeveer 50 km ten noorden van Mababe poort;
  • De Linyati Moerassen in het noordwesten;
  • En het droge achterland hier tussen in.

Varen op de Chobe rivier biedt een geheel nieuwe beleving om vanuit een ander perspectief de dieren te bekijken. Tijdens een boottocht kunt u nijlpaarden, krokodillen en een uitgebreide reeks van watervogels te zien. Met meer dan 460 vogelsoorten die hier zijn waargenomen, is Chobe één van Afrika’s belangrijkste bestemmingen voor vogels safari’s.

Chobe rivier heeft een diep pad uitgesneden door het zanderige Botswaanse land, kronkelende door het kleine stadje Kasane en het woeste landschap van de Chobe National Park en verder.
Chobe National Park werd opgericht in 1968. Het was de eerste nationale park in het pas net onafhankelijke Botswana. Het bestrijkt 11.700 vierkante kilometer van uiterwaarden, moerassen en bossen, met als noordgrens de Chobe rivier. Het populaire rivier-oever gedeelte (Chobe River Front) van het Chobe National Park is het gemakkelijkst te bereiken wildpark in Botswana en trekt daardoor met het grootste aantal bezoekers. Het Chobe River Front wordt geprezen voor zijn grote populaties olifanten en Kaapse buffels. In dit gebied wonen ongeveer 120.000 olifanten.
Tijdens een game drive door dit gebied ziet u ook veel roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, hyena’s en jakhalzen.

Gallery

Populaire reizen naar dit gebied