Moremi Game Reserve

Het eerste reservaat in Afrika opgericht door lokale bewoners, een uitzonderlijke nationaal park, dat al verschillende prijzen, zoals in 2008 ‘het beste wildreservaat in Afrika’, won.

Het heeft ook de eer om het eerste reservaat in Afrika te zijn, dat is opgericht door de lokale bewoners. Het reservaat behoort zonder twijfel tot een van de mooiste wildparken van Afrika. Ongeveer 30% van de reserve is een onderdeel van het vasteland, met de rest en overgrote deel in de Okavango Delta zelf. Moremi Game Reserve is gelegen in het centrale en oostelijke gebied van de Okavango, met inbegrip van de Moremi Tongue en Chief’s Islands. Moremi beschikt over een van de rijkste en meest diverse ecosystemen op het continent.

Dit wildreservaat is de meest fantastische plek om wild te kijken en vogels te bestuderen. Tijdens uw reis door het Moremi Game Reserve vindt u een grote hoeveelheid, van natuurlijk voorkomenden soorten, herbivoren en carnivoren. In dit gebied leven ook meer dan 400 soorten vogels. Er leven veel trekvogels, maar ook een aantal bedreigde vogels.
Moremi Game Reserve kent een grote verscheidenheid aan wilde dieren zoals buffels, giraffen, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, hyena’s, jakhalzen, impala’s, rode lechwes en nog veel meer! Het wildpark heeft ook aandacht voor de wilde honden, middels een wilde honden project dat operationeel is in het gebied sinds 1989 en er voor zorgt dat ze regelmatig worden waargenomen, soms gezien met het dragen van halsbanden die door de onderzoekers zijn geplaatst. Sommige mensen zeggen dat Moremi meer dan 30 procent van de populatie van wilde honden in de wereld heeft.

Naast de wilde honden, tracht het wildreservaat ook aandacht te besteden aan de zwarte en witte neushoorn. Deze zijn een aantal jaar geleden opnieuw geïntroduceerd. Door de herintroductie van de Rhino’s in Moremi werd het reservaat ook een ‘Big Five’ ‘bestemming.

In een gebied van ruwweg 3900 vierkante kilometer, is het Moremi de plek waar het land en de Okavango Delta elkaar ontmoeten, waar vervolgens uitzonderlijk schilderachtige uiterwaarden ontstaan. Het altijd natte seizoen verzekerd de toeschouwer van verrassende contrasten van waterwegen, lagunes, nijpaardzwembaden, pannen, graslanden, rivieren en mophane bossen.
Wanneer u  door het Moremi Game Reserve rijdt zult u dit als zeer opwindend en inspirerend ervaren, ook vanwege de vele loops en groeven. Moremi is een favoriete bestemming voor self-drive kampeerders. Het is ook mogelijk om een combinatie met het Chobe National Park in het noord-oosten te maken. laat u goed informeren en verzeker u van geboekte campsites en toegang tot deze parken voor u het vliegtuig in stapt!

Wij adviseren echter om met een ervaren gids een (mobiele) safari te maken – deze gidsen zijn opgegroeid in het gebied en u krijgt veel meer te zien dan wanneer u zelf op safari gaat. Bijkomend voordeel om met een organisatie als Bush Calls Safaris te gaan, is dat wij lid van de gidsen vereniging zijn en daardoor op afgelegen plekken in de bush ons kamp mogen maken – een unieke ervaring! Piek safari seizoen begint in juni en eindigt in half oktober. Tijdens deze maanden drogen de pannen en trekken de dieren naar de resterende waterpoelen. De temperaturen zijn zeer warm van oktober tot de regens van eind november tot begin december.

Gallery

Populaire reizen naar dit gebied