Boeking voor: Botswana: afwisselend self drive & luxe privé safari

  Botswana: afwisselend self drive & luxe privé safari

  Reis informatie

  Uw reis begint met een overnachting in Johannesburg waar u de volgende ochtend uw huurauto ontvangt en vervolgens naar het noorden van Zuid Afrika rijdt. Hier verblijft u in het Mapuse Private Game Reserve. Dan naar Botswana naar het Khama Rhino Sanctuary, waar u zelfstandig het park verkent en zeker neushoorns in het wild zult zien!

  Verder landinwaarts om met het team van Bush Calls Safaris uw eerste bush camp mee te maken in de Central Kalahari. Na twee dagen vervolgt u zelf weer de route naar Gweta, gelegen aan de Makgadikgadi Zoutvlaktes waar u in de openlucht zult overnachten. Dan richting Maun, net onder de Okavango Delta, voor een rondvlucht en een fly-in naar het fabuleuze Moremi Crossings. Hier, midden in de Okavango ervaart u het ritme van de natuur en verkent u de delta per mokoro, bushwalk en gamedrive. De bushplane zet u vervolgens af midden in de bush om weer met het team van Bush Calls de safari voort te zetten in het Moremi Game Reserve. Dit geweldige wildpark staat garant voor een grote diversiteit aan wilde dieren en vogels.

  Uw avontuur vervolgt zich noordelijker naar de Savuti Marshes in het Chobe National Park en u neemt afscheid in Kasane. Hier relaxt u een aantal dagen in een all inclusive luxe lodge met inbegrepen activiteiten naar keuze zoals game drives, een bezoek aan de Victoria Watervallen en een privé boottocht op de Chobe Rivier.  En dan…. helaas, naar huis – hopelijk terugkijkend op een geweldige reis & ervaring!

  Waarom deze reis boeken?!

  • afwisseling van B&B's & luxe
  • mooiste plekken in Botswana
  • luxe in Okavango Delta Camp
  photo

  Dag 1,Johannesburg

  Bij deze reis gaan we uit van aankomst middag/avond in Johannesburg. Wij kunnen diverse vluchten voor u boeken - de rechtstreeks dag vlucht van KLM arriveert om 21:20h in Johannesburg. Diverse alternatieve vluchten zijn mogelijk uiteraard, afhankelijk van uw voorkeur. Een transfer van de geriefelijke Safari Club Johannesburg staat u op het vliegveld op te wachten om u in 10 minuten veilig naar de lodge te brengen.
  photo

  Dag 2,3,4 ,Mesina | Mopane Bush Lodge

  De transfer van de Safari Club brengt u naar het depot van de autoverhuurder, nabij het vliegveld. Hier kunt u de auto ophalen en dan onderweg via Pretoria, Mokopane en Polokwane naar het noordelijk gelegen Mapunugubwe. Het Mapungupwe gebied maakt deel uit van het wereld erfgoed vanwege de cultuur historische betekenis van het land. Deze omgeving is gesitueerd rondom de Limpopo rivier, welke de landen Botswana, Zimbabwe en Zuid Afrika begrenst. De zijarmen van de rivier, de rivierbeddingen, de canyons en het ruige landschap zijn een adembenemend toneel van het leefgebied van het Afrikaanse wild. Hier komt bijna alles voor; van olifanten, leeuwen, tot luipaarden en diverse bok-soorten. En ook vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken. Verblijf op all-inclusive- basis in de Mopane Bush Lodge in het Mapuse Private Game reserve.
  photo

  Dag 5,Serowe | Khama Rhino Sanctuary

  Vandaag via Pontdrift richting Botswana, naar het Khama Rhino Sanctuary. Dit ligt in het zuid oosten van Botswana en is ongeveer 10ha groot. Onder de onmisbare bescherming van het Botswaanse leger, worden hier zo'n 60 witte en zwarte neushoorns beschermd en grootgebracht. U kunt hier zelfstandig game drives maken of met een ranger op pad gaan. Naast de neushoorns zijn er nog verschillende andere soorten Afrikaanse dieren te zien (zebra's, gnoe's, giraffes etc). Met uw bezoek aan het Khama reservaat draagt u direct bij aan de instandhouding van de neushoorn populatie in Botswana! U verblijft in het Serowe Hotel, in het nabij gelegen plaatsje Serowe, op circa 15min rijden van de toegangspoort van Khama Rhino Sanctuary.
  photo

  Dag 6 & 7,Central Kalahari | Deception Pan BOGA bushcamp

  U zet de reis voort richting Rakops, gelegen aan de rand van het Centrale Kalahari Game Reserve (CKGR). Dit is het grootste en meest op afstand gelegen reservaat in Botswana en met 52.800 vierkante kilometer is het ook de tweede grootste wild park van de wereld. Het reservaat ligt in de Kalahari Woestijn, welke zich uitstrekt over de landen Botswana, Namibië en Zuid Afrika. Het reservaat herbergt grote diversiteit aan wilde dieren, maar is een onvergeeflijke omgeving - geen water van betekenis en droge hitte. Hier vindt u in grote aantallen gemsbokken, springbokken, honingdassen, zwart gemaande leeuwen, luipaarden en cheeta's, maar ook giraffes en sinds enkele jaren vertonen olifanten zich in het noorden van het park. U parkeert de auto voor de komende dagen bij een lodge en stapt over in de 4x4 gameviewer van het safari team en gaat de Kalahari in. De Decepetion Pan ligt in het noordoostelijke deel van het reservaat, ongeveer 2 uur rijden van de ingang. Hier wordt een bush camp opgezet en vandaar uit worden diverse game drives in de omgeving gemaakt.
  photo

  Dag 8,Gweta | Makgadikgadi Zoutvlaktes

  We verlaten de Kalahari en het team zet u bij de auto af. Hierna vervolgt u de reis richting Gweta,een klein plaatsje dat aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen ligt en een aantal comfortabele accommodaties biedt en welke excursies naar de Makgadikgadi Zoutvlaktes organiseren. U gaat met een gids per 4x4 de zoutvlaktes op, bezoekt een stokstaartjes kolonie en heeft vervolgens een braai op de zoutvlaktes waar u de nacht in de open lucht zult doorbrengen. Een fenomenaal schouwspel van een onmetelijke sterrenhemel!
  photo

  Dag 9 & 10,Maun | Thamalakane River Lodge

  U wordt teruggebracht bij de ldoge, kunt u daar opfrissen en desgewenst uitgebreid ontbijten en dan door naar Maun. Dit is een levendig stadje in het hart van Botswana, ten zuiden van de Okavango Delta en daarmee ook vaak de toegangspoort tot de Okavango genoemd. In Maun is een klein wildpark, zijn koffietentjes (internet!) en zijn diverse restaurants (Indisch, Orient, Zuid Amerikaans en westerse keuken). Maun Airport biedt tevens een aantal luchtvaartmaatschappijen die naast het ferry-werk naar de lodges ook rondvluchten boven de Okavango aanbieden . U verblijft buiten de stad, langs de Thamalakane rivier in de heerlijke lodge.
  photo

  Dag 11,Okavango Delta | Moremi Crossings

  Uw dag begint met een scenic flight van een uur boven de Okavango Delta , waarbij u de grootste inlandse delta ter wereld uit de lucht kunnen bekijken en een goed idee krijgt, waarom dit zo'n bijzonder gebied is. Bij terugkomst checkt u in voor de vlucht naar Moremi Crossings, uw volgende accommodatie, gelegen midden in de Okavango.
  photo

  Dag 12 & 13,Moremi Game Reserve | Khwai River BOGA bushcamp

  Het avontuur vervolgt zich als u van Moremi Crossings doorvliegt naar Xakanaka airstrip in het noordelijk deel van het Moremi Game Reserve. Hier staat het team van Bush Calls u (weer) op te wachten en neemt u mee naar Khwai River. Deze begrenst het Moremi Game Reserve aan de noord- oost kant van de Okavango Delta. De uiterwaarden en de rivier zelf zorgen voor een diverse populatie aan vogelsoorten en wilde dieren, die in en van het water leven, zoals nijlpaarden, buffels, leeuwen etc. Game drives in dit gebied staan garant voor het spotten van veel wild ! Uw gids zal 's ochtends (heel) vroeg en 's middags met u game drives maken in het gebied. Tussendoor wordt u in de watten gelegd met ontbijt, lunch en 3-gangen-diner. In dit gebied leven ook meer dan 400 soorten vogels. Er leven veel trekvogels, maar ook een aantal bedreigde vogels. Moremi Game Reserve kent een grote verscheidenheid aan wilde dieren zoals buffels, giraffen, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, hyena’s, jakhalzen, impala’s, rode lechwes en nog veel meer!
  photo

  Dag 14,Chobe National Park | Savuti BOGA bushcamp

  We verlaten Moremi en gaan noorderlijker, naar Chobe National Park, naar de Savuti Marshes. Dit zijn de "wetlands" tussen het Moremi Game Reserve (Okavango Delta) en het Chobe National Park. De Savuti is een savanne gebied dat tijdens en na de regentijd moeras-achtig/modderig wordt en daarmee slecht toegankelijk. In de droge tijd is dit een voedselrijk gebied voor herbivoren en dus ook carnivoren. Grote kuddes zebra's, buffels en gnoes worden bejaagd door grote(re) groepen leeuwen. Ook cheeta's en luipaarden zijn hier aanwezig en in uitzonderlijke gevallen worden de wilde honden, troepen uit het noorden, hier ook aangetroffen. Kortom, game drives in dit gebied staan garant voor mooie vergezichten, veel wild. Een bezoek aan Leopard rock voor bushman art staat ook op het programma.
  photo

  Dag 15 - 18,Kasane | Bakwena Lodge

  Na de ochtend game drive, wordt het kamp opgebroken en gaat u terug naar bewoonde wereld, richting Kasane. Dit ligt in het Noord Oosten van Botswana en direct aan de rivier is maakt onderdeel uit van het Chobe National Park. Kasane is een gezellige, maar drukke, toeristische bestemming, omdat het relatief snel en eenvoudig is om een game drive in het park of een (privé) boottocht op de Chobe Rivier te maken. Ook een dagexcursie naar de nabij gelegen Victoria Watervallen is een populair uitstapje. U komt in de namiddag in Kasane aan en verblijft in de luxueuze Bakwena Lodge. Het verblijf in Bakwena is op een All Inclusive basis, hetgeen betekent dat alle maaltijden, drankjes (soft-drinks & alcohol, behalve "spirits, whiskeys & premium wines" ), laundry service en alle lokale belastingen zijn inbegrepen. Tevens inbegrepen zijn 2 activiteiten per dag - waaronder game drive in het Chobe National Park, boottocht of de dag excursie naar de Victoria Falls (deze telt als 2 activiteiten).

  Extra Informatie

  • Van(af) : 15 april, 2023
  • Tot : 31 oktober, 2023
  • Reisduur : 18 dagen
  • Aantal personen : 2 >
  • Kinderen : vanaf 10 jaar
  • Beschikbaarheid : beperkt, neem contact met ons op!
  • Prijs : € 7.875,- (bij 2p, excl. tickets)
  • Bestemming : Botswana

  Hulp nodig ?!

  Wilt u meer informatie over deze reis, aanpassingen bespreken of boeken? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder!

  +31 10 340 0 340

  info@bushcalls.com

  Aanbevolen Reizen

  15 dagen Start From € 6.995,- (bij 2p, excl. tickets)

  15-dagen Botswana met kinderen

  Boeking Informatie

  28 dagen Start From € 4.845,- (bij 4p, excl. tickets)

  Namibië & Botswana: gouden combinatie!

  Boeking Informatie

  18 dagen Start From € 7.875,- (bij 2p, excl. tickets)

  Botswana: afwisselend self drive & luxe privé safari

  Boeking Informatie

  10 dagen Start From € 3.885,- pp. (bij 2p, excl.tickets)

  Botswana Wildlife: luxe privé safari reis

  Boeking Informatie

  14 dagen Start From € 4.095,- (bij 2p, excl. tickets)

  Victoria Falls, dan naar de beste plekken voor Botswana Wildlife

  Boeking Informatie

  Botswana Office

  Bush Calls Safaris (PTY) Ltd.
  P.O. BOX 1075
  Maun
  BOTSWANA

  Phone: +267 72 535 121

  Botswana Tourism Enterprise
  License nr.: 00000449A

   

  Boekingen & Reserveringen

  Bezoekadres:
  Rotterdam
  NEDERLAND

  Telefoon: 010 – 340 0 340

  GGTO Deelnemer nr. 1365
  Kamer van Koophandel 2729 4061